Blåvand

- Danmarks vestligste feriested;

Her kan man nyde store skove, uendelige hedearealer og Nordsøen med sit vældige temperament.

Blåvandshuk er Danmarks vestligste fritidsområde og tilbyder sine feriegæster uendelig mange interessante oplevelser.

Stranden strækker sig kilometervis, så langt øjet rækker kan man se høje klitter og strand med fint hvidt sand, der i en endeløs rytme bliver overskyllet af de smukke nordsøbølger.

De, som kan lide at vandre, lege, solbade og bade i havet er så overvældet, at man kunne tro, at der står en eventyrlig fe bag alt dette.

Ligegyldigt om du er på vej til fods, på cykel, på hesteryg eller i bil, altid er denne egn storslået. Et besøg på Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk er altid en hel speciel oplevelse. Det 39 m høje fyrtårn er medvirkende til, at denne egn har sit helt karakteristiske særpræg.

Den fugleinteresserede finder her et område med særdeles gode iagttagelsesmuligheder. På stranden møder man hele året folk der leder efter rav, mens andre blot nyder stedets stemning, der på alle årstider er ganske fascinerende.

Undervejs fra Blåvand til Ho kører man gennem store smukke fredede områder med klitter og hede. Her findes en markeret vandrerute med mulighed for at bestige nogle høje punkter, hvorfra man har en storslået udsigt over et typisk klitlandskab.

Fra Ho fører en lille vej i sydlig retning til den fredede halvø Skallingen.

Der findes uden tvivl kun få steder hvor man så intensivt kan opleve landskab og himmel under så specielle lysforhold. Skallingen hører til den mere kostbare danske natur og er erklæret fredet. Om sommeren græsser her hundredvis af får og køer. I den sidste weekend i august bliver fårene drevet til Ho, hvor det berømte Ho Fåremarked finder sted.

Information og seværdigheder:

Esbjerg Turistbureau

Esbjerg Turistbureau

Fiskeri- og søfartsmuseet

Fiskeri- og søfartsmuseet

Legoland

Legoland